top of page

7 voedingsmiddelen die je kunnen helpen een betere nachtrust te krijgen

Je hebt het gezegde gehoord "je bent wat je eet", maar hoe zit het met "wat je eet, helpt je te slapen?" Nou, dat is misschien niet zo pakkend, maar er zijn enkele voedingsmiddelen die worden aanbevolen voor het slapengaan omdat ze de slaap bevorderen!


Het psychologische effect van WARME MELK (omdat velen van ons het als kinderen dronken) helpt om een ​​ontspannende routine voor het slapengaan te creëren en kan een goede nachtrust bevorderen.

Ik zou je ook een kopje kruidenthee zonder cafeïne, zoals kamille, gember of pepermunt aan te bevelen, omdat deze de neiging hebben om een ​​kalmerende werking te hebben.Wanneer je je klaarmaakt om naar bed te gaan, kun je er baat bij hebben om wat FRUIT te eten. Maar dan wel fruit dat melatonine bevat. Merk op dat bananen, ananas, zure kersen en goji-bessen allemaal goede opties zijn. Ik noem in het bijzonder het eten van twee kiwi's gedurende een maand voor mensen met slapeloosheid - men denkt dat de consumptie van kiwi's in deze periode de consumptie kan verminderen tijd die nodig is om tot een uur in slaap te vallen.Als je een beetje trek hebt voordat je naar bed gaat, kom je misschien in de verleiding om een ​​stukje toast te eten, maar gebakken ZOETE AARDAPPELEN zijn een veel betere optie zijn.

"Zoete aardappelen zijn geweldige bronnen van kalium, magnesium en calcium om je te helpen ontspannen",
Rood vlees moet voor het slapengaan worden vermeden, maar hetzelfde geldt niet voor KALKOEN. Kalkoen is rijk aan eiwitten en mineralen, waaronder tryptofaan. Hoewel er meer wetenschappelijk onderzoek nodig is naar hoe kalkoen de slaap precies beïnvloedt, merkt ik toch op bij mijn klanten dat het eten van (matige hoeveelheden) eiwit in verband kan gebracht worden met een verbeterde slaapkwaliteit.NOTEN eten voor het slapengaan kan ook nuttig zijn. Ik beveel heel graag AMANDELNOTEN aan als eerste, gevolgd door de en walnoten, omdat ze een bron van melatonine zijn en ook magnesium bevatten. PISTACHENOTEN spant de kroon, omdat ze eiwitten, vitamine B6 en magnesium bevatten, die de slaap bevorderen. Maar consumeer niet meer dan een portie van 30 gram.HAVERMOUT klinkt misschien vreemd in je oren als slaapmutsje. Maar dit kan voor jou misschien precies datgene zijn wat je nodig hebt voor een betere nachtrust.


'Het verhoogt op een natuurlijke wijze je bloedsuikerspiegel en zorgt ervoor dat je je slaperig voelt', legt ze uit. Haver is ook een goede bron van melatonine .

Het is ook de moeite waard om in gedachten te houden dat, hoewel deze voedingsmiddelen geweldig zijn voor het slapengaan, er anderen zijn die je uit je slaap kunnen houden.

Bijvoorbeeld kruisbloemige groenten gevuld met vitamines, maar door hun hoge vezelgehalte betekent het ook dat ze meer tijd nodig hebben om te verteren, en als je ze voor het slapen gaan eet, kun je geen goede nachtrust krijgen.


Kruisbloemige groenten zijn groenten zoals: bloemkool, broccoli, waterkers, spruitjes, boerenkool en soortgelijke bladgroenten.

Kruisbloemigen zitten boordevol macro- en micro-nutriënten.

Zo zijn ze een belangrijke bron van vezels, calcium, ijzer, enzymen, vitamine A en vitamine C.

WEETJE : wanneer je kruisbloemige groenten door midden snijdt, zie je een blad/stam/knop in de vorm van een kruis.


Rood vlees heeft meestal hetzelfde effect als uw broccoli en bloemkool, maar in dit geval vanwege het hoge eiwitgehalte.


Het is ook het beste om vleeswaren en kazen te vermijden omdat ze het aminozuur tyramine bevatten, dat je wakker houdt, en pure chocolade omdat het cafeïne bevat.


Laat GRATIS je serotonine bepalen.

Download hier de vragenlijst en geef het resultaat in een mail naar marijkemisplon@gmail.com of bel ze door 0494 77 28 92

47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page