top of page

Wijsheid is een deugd die niet is aangeboren

 

Je kan deze alleen maar verkrijgen door ervaring. Iedereen die geïnteresseerd is in het uitproberen van nieuwe dingen en zelfreflectie, heeft de mogelijkheid om meer wijsheid te vergaren. Door zo veel te leren als je maar kunt, je ervaringen te analyseren en je kennis op de proef te stellen, kun je een wijzer persoon worden.

Hier en in de blogs komen regelmatig nieuwe zaken te staan of uitleg over bepaalde woorden die we regelmatig horen maar ze vaak niet zo goed begrijpen. 

Hoe verkrijg je nog meer wijsheid? 

Stap uit je comfort zone. 

Als je bang bent om iets te doen is dat misschien juist de reden om het te doen. Als je moet omgaan met een enge of vreemde situatie, dan kun je daar uitkomen, beter uitgerust om de volgende keer met je angsten om te gaan. Zoals Eleanor Roosevelt al zei, “We worden sterker en moediger, en we krijgen meer zelfvertrouwen door elke ervaring waarbij we stoppen om het gevaar recht in de ogen te kijken . . . we moeten dat doen waarvan we denken dat we het niet kunnen.”

  • Als je bijvoorbeeld bang bent om gewoon om info te vragen. Bel me 0494 77 28 92

  • Als je het onprettig vindt om over je gevoelens te praten, doe dan moeite om een gesprek aan te gaan met iemand die je vertrouwd. Steeds welkom bij de individuele gesprekken. 

mock-00997.gif

Haal hier je gratis test

test je stress gehalte 

bottom of page