top of page

OVERGANG 

De overgang is een natuurlijke levensfase van de vruchtbare naar onvruchtbare periode die tussen het 40e en 60e levensjaar plaatsvindt.

5 tips tijdens de overgang

  • Probeer minstens 250 - 500 gram groenten en fruit uit de Mediterrane keuken te eten (aubergine, groene bladgroenten, wortels, paprika, sinaasappel, kersen, meloen en appels).

  • Matig je inname van pittige voeding, suiker, alcohol en koffie .

  • Probeer meer spiermassa te krijgen. Beweeg (het liefst buiten) minimaal 20 – 30 minuten per dag.

  • Plan ontspan momenten gedurende de dag. Denk aan een ademhalingsoefening of een verse kruidenthee met een boek.

  • Misschien wel het meest belangrijk: accepteer en omarm deze (tijdelijke) fase waar je lichaam op zoek is naar een nieuwe balans.

Gelukkige vrouw

Wanneer begint de overgang?

creativiteit

Hoe lang duurt de overgang?

5 tips ter ondersteuning 

gezond

Menopauze/overgang:

8 fabels & de feiten

3 min. leestijd

BLOG

6 min. leestijd

Ons advies

In ons advies hebben we FeminosanOsta K2 & D3 AlgaeCalcium 400 & D3 uit Rode Alg en Magnesium 200 Complex opgenomen.

Lees verder hoe de ingrediënten van de verschillende supplementen samenwerken.

Ondersteuning tijdens de overgang 

In de overgang daalt je oestrogeenniveau, wat soms gepaard gaat met allerlei vervelende verschijnselen. Feminosan is dan hét supplement dat kan ondersteunen.

Het bevat maar liefst drie soorten fyto-oestrogenen:

  1. rode klaver ondersteunt het overgangsproces

  2. hop werkt specifiek in op de opvliegers en prikkelbare gevoelens**

  3. angelica sinensis

De toevoeging van OPC, een krachtige antioxidant, versterkt de werking van de andere werkzame bestanddelen.

Calcium helpt het verlies van botmineralen bij vrouwen in de menopauze te verminderen** 

Adequate suppletie van calcium samen met vitamine D, K en is belangrijk. Vitamine D bevordert namelijk de absorptie van calcium.* De zonnevitamine reguleert echter niet waar de calcium in het lichaam terechtkomt. Hierdoor kan calcium op plekken ophopen zoals de nieren en bloedvaten. Hier is vitamine K van belang, het zorgt ervoor dat het op de juiste plekken in het lichaam komt. Deze calciumverdeler zorgt voor de opname van calcium in

het botweefsel, de plek waar het mineraal nodig is.* Osta K2 & D3 Algae is een unieke samenstelling van Lithothamnium Calcereum (rode alg), vitamine K2 en D3. Rode alg bevat calcium, magnesium en strontium uit natuurlijke bron.

 

Voor vrouwen in de overgang adviseert de Gezondheidsraad ongeveer 1200 mg calcium.1 Osta K2 & D3 Algae bevat 200 mg. Daarom raden we bij zware behoefte Osta K2&D3 aan in combinatie met Calcium 400 &D3.  

Magnesium is goed voor de gemoedstoestand*

De hormonen progesteron en oestrogeen zoeken dus een nieuwe balans in je lichaam, waardoor je effecten kan merken op je gemoedstoestand, energieniveau en spieren.* Magnesium got your back! Dit wondermineraal staat namelijk aan de basis van meer dan 300 biochemische processen in je lichaam. 

Magnesium 200 Complex bevat de vier best opneembare vormen van magnesium met hun eigen specifieke werking. Zo lenen magnesium bisglycinaat en tauraat zich uitermate goed voor een verbetering van de gemoedstoestand en meer geestelijke energie*. Magnesium malaat en citraat zijn daarnaast uitstekende vormen die een rol spelen in het behoud van de spieren en helpen bij vermoeidheid.*

ons advies
aanbevolen producten

AANBEVOLEN PRODUCTEN 
De basis voor elk gezondheidsdoel is een multi dag &nacht

  • Femme 90 tabl