top of page

Ben jij zuur?

Wat is verzuring?

Dagelijks groeit het bewustzijn over de werking van ons lichaam. Maar bij veel mensen is nog niet bekend hoe ons voedingspatroon en onze levensstijl de gezondheid op de langere termijn kan beïnvloeden.

Voeding, stress, medicijnen, overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen die uw lichaam kwijt moet om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. Voorbeelden van zure afvalstoffen zijn urinezuren en melkzuren.

Om de zuurgraad van het lichaam in evenwicht te houden, moeten zure afvalstoffen worden afgevoerd. Dit doet het lichaam door deze af te voeren via de nieren, de longen en de huid.

Daarnaast neutraliseert het lichaam zuurresten met behulp van onze lichaamseigen stof natriumbicarbonaat.

 

Maar de hoeveelheid afvalzuren die dagelijks in het bloed vrijkomt is te groot om via de normale uitscheidingsorganen het lichaam te verlaten. Het lichaam slaat de zuurresten dan op in het lichaam. Dit veroorzaakt zure ophopingen waardoor gezondheidsrisico's ontstaan. Daarnaast kunnen belangrijke enzymactiviteiten niet plaatsvinden als het lichaam te zuur is.

Wanneer begint de overgang?

verzuur soorten.jpg

Waarom is ontzuren zo belangrijk?

 

Om verzuring tegen te gaan is het noodzakelijk om het lichaam te Ontzuren.

Ontzuren kunt u op verschillende manieren doen:

Beperk verzurende factoren:

  • Het is raadzaam om de factoren die het lichaam sterk verzuren, zoals stress, roken, medicijnen, overmatige spierbelasting en schadelijke straling, zoveel mogelijk te vermijden of te beperken.

  • Beperk de consumptie van verzurende voeding en dranken. Hierbij moet u denken aan voedsel dat bestaat uit dierlijke eiwitten, suikers, koolzuurhoudende dranken, alcohol, koffie etc. Eet daarentegen meer basisch vormend (ontzurend) voedsel zoals groentes, aardappelen, noten, enz

 

Helaas is het in de huidige maatschappij niet of nauwelijks meer mogelijk om alle bovenstaande factoren te beperken of te vermijden. Een mobiele telefoon, draadloos internet, (recreatief) sporten, een gezellig feestje met wijn, bier, frisdrank en hapjes maken het leven voor veel mensen aangenaam.

schema verzuring met de jarn.jpg

Verzuring met de jaren

Als wij gezond ter wereld komen, bestaat ons lichaam voor 70% uit water en 30% uit sporenelementen en mineralen. Naarmate we ouder worden, nemen deze hoeveelheden af. Wist u dat het lichaam na het 40ste levensjaar al voor de helft uit zure afvalstoffen kan bestaan?

Actief ontzuren als eerste stap naar een betere gezondheid. 

 

Door actief te ontzuren gaat u het zuur-base evenwicht herstellen door gericht de opgehoopte zuurresten in het lichaam te:

  • neutraliseren,

  • af te breken,

  • op te lossen

  • en af te voeren.

Daarnaast biedt actief ontzuren het dagelijkse basische tegenwicht waardoor het lichaam wordt beschermd tegen verzuring en de bijhorende gezondheidsklachten.

 

Ontzuren zorgt ervoor dat u zich fitter, energieker en gezonder voelt 

AANBEVOLEN PRODUCTEN 

Menopauze/overgang:

8 fabels & de feiten

Liever persoonlijk advies? 

Hoe lang duurt de overgang?

5 tips ter ondersteuning 

bottom of page