top of page

Je hebt maar 1 huid. Zorg er goed voor

Waarom basisch beter is dan pH-neutraal

Onze huid is ons grootste orgaan. We hebben er maar één van.

We noemen het ook wel onze derde nier.

Wanneer het lichaam niet meer in staat is (overtollige)  zure afvalstoffen via de nieren, darmen, longen en lever uit te scheiden, neemt de huid deze taak over.

 

Een teveel aan zure afvalstoffen in de huidlagen verhoogt de zuurgraad, waardoor huidproblemen kunnen ontstaan.

moeder en dochter.jpg

Waarom basische huidverzorging gezond is voor jouw huid

Weinig mensen weten dat basische huidverzorging essentieel is voor een gezonde huid.

Onze huid maakt continu nieuwe huidcellen aan. Hierdoor heeft iedereen elke maand een compleet nieuwe huid.

Om dat proces goed te laten verlopen is een juiste zuurgraad nodig. Het bovenste deel van de huid, de opperhuid, bestaat uit vijf lagen. De buitenkant moet licht zuur zijn om ons te beschermen, de onderste laag moet basisch zijn voor de aanmaak van nieuwe huidcellen.

Licht zure buitenkant = bescherming

De bovenste laag van de opperhuid is de hoornlaag. Dit is de laag die wij allemaal kunnen zien als de buitenkant van onze huid. Deze laag moet licht zuur zijn om de huid te beschermen tegen indringers. De optimale pH-waarde hiervoor is ca. 5,5. Wanneer de hoornlaag echter zuurder wordt, ontstaat een perfecte voedingsbodem voor schimmels en slechte bacteriën. Dit kan tot huidklachten (verzuringsklachten) leiden.

Basische binnenkant = huidvernieuwing

In de onderste laag van de opperhuid, de basale laag, vindt de aanmaak van nieuwe huidcellen plaats. Deze huidcellen verplaatsen zich vervolgens naar boven en vormen onze nieuwe huid.

Uit onderzoek is gebleken dat de pH-waarde van de basale laag basisch moet zijn voor huidvernieuwing, ideaal is tussen de 7,5 en 8,5. Als deze omgeving zuurder is, raakt het huidvernieuwingsproces verstoord.

Nieuwe huidcellen worden dan te snel rijp of sterven te snel af.

skin oud en jong.jpg
skin layers.jpg

Te zuur ?

TE ZUUR
Doordat het lichaam zure afvalstoffen o.a. via de huid afvoert, verzuurt de opperhuid. Daarnaast beïnvloedt ook het gebruik van huidverzorgingsproducten alle lagen van de opperhuid.

Wanneer verzorgingsproducten een te lage (zure) pH-waarde hebben, dragen deze bij tot verdere verzuring.

pH-huidneutraal is niet pH-neutraal
Als een verzorgingsproduct pH-neutraal voor de huid genoemd wordt, wordt bedoeld dat de pH-waarde van het product gelijk is aan de pH-waarde van de buitenkant van de huid (pH 5,5). Dit betekent in feite dat pH-neutrale producten helemaal niet neutraal zijn, maar zuur. 

Basisch is beter
Basiche huidverzorgingsproducten neutraliseren zure afvalstoffen en ondersteunen met speciaal afgestemde pH-waardes, de juiste zuurgraad van je huid. Zo wordt jouw huid beschermd en kan deze goed regenereren en herstellen.

AANBEVOLEN PRODUCTEN 
 

Hoe lang duurt de overgang?

5 tips ter ondersteuning 

Liever persoonlijk advies? 

bottom of page