top of page

ORTHOMOLECULAIR DIEET

Een Orthomoleculair dieet wordt veelal opgesteld aan de hand van de huidige, actieve (gezondheids)klachten en betreft een evenwichtig en op maat gemaakt dieet voor het optimaal doen functioneren van het lichaam.

 

Als het innerlijk lichaam niet goed wordt gevoed, kunnen er namelijk diverse problemen ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huidproblemen, darmklachten, hoofdpijn, problemen binnen het slaapritme, over- of ondergewicht. En zo kan de lijst nog even doorgaan.

 

Om deze problemen te bestrijden of zelfs te voorkomen, kan een Orthomoleculair dieet worden geadviseerd. Een Orthomoleculair dieet heeft voornamelijk te maken met een (aanpassing binnen het) eetpatroon en/of leefpatroon van de patiënt.

Zo zou goede, gezonde voeding moeten bestaan uit een aantal essentiële voedingsstoffen. Hier vallen onder andere vitaminen en mineralen onder, maar ook eiwitten, de juiste (voornamelijk onverzadigde) vetten, sporenelementen en koolhydraten.

 

Een Orthomoleculair dieet is zo opgesteld, dat de persoon die dit dieet volgt, voldoende van al deze voedingsstoffen binnen krijgt. In sommige gevallen zal een specifiek soort voedingsstof, zoals een mineraal of een vitamine, extra kunnen worden toegediend.

Dit hangt echter af van de situatie en de klachten van de persoon in kwestie.

Een Orthomoleculair dieet wordt altijd op maat gemaakt,

zodat de persoon in kwestie beschikt over het beste dieet voor hem of haar en

dus de grootste kans op (snel) resultaat

en een - opnieuw- gezond lichaam. 

bottom of page