top of page

Mango avocado ijs -lactose vrij

Avocado’s zijn voor mij een must voor mijn neurotransmitter. Een ware serotonine boost voor mij dus. Dat leerde me ook om slim te gaan combineren. Want ieder dag een avocado was nu ook niet aan mij besteed. Elke manier om een avocado te verstoppen in dressing, soep of dessert is mij dus zeer dierbaar!

Deze keer dus ijs. En het resultaat was verbluffend!

Bijkomend voordeel: de kinderen smulden er van en kregen ook zo de fantastische voordelen van avocado binnen!

Ingrediënten

 • 1 rijpe avocado

 • 2 rijpe mango’s, in stukken gesneden

 • 2 el vloeibaar zoet

 • 1 blikje kokosmelk

 • Snuifje zout Optioneel: gehakte noten

 • 1 el wodka (niet bij kinderen)

Bereidingswijze

 1. Maak een hele gladde smoothie van de avocado, mango’s, kokosmelk en het zout.

 2. Schenk dit in een ijsmachine en laat het een half uur draaien.

 3. Voeg 10 minuten voor het einde de noten toe. Ook leuk als decoratie.

 4. Als je geen ijsmachine hebt, voeg dan wodka toe aan de smoothie en vries het in een plastic bak met deksel in. De alcohol voorkomt dat het als een ondoordringbare ijsklomp bevriest.

 5. Wil je dit toch niet doen, roer dan om het kwartier de ijs door met een vork.

Ik zal eerlijk zeggen dat ik wel kan proeven dat er avocado in zit, maar ik zit dan ook goed in mijn zink ;-). Door extra zoet toe te voegen, wordt die smaak wel minder uitgesproken. Je kan proberen om het zonder te maken, zorg dan gewoon dat je mango’s superrijp zijn!

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page