top of page

VITAMINE B

Vitamine B

Vitamine B

Vitamine B is een essentiële vitamine voor iedereen. Voor het menselijk lichaam zijn deze vitamines kostbaar, want we kunnen er maar een beperkt aantal van opslaan. Ze hebben een belangrijke taak in het omzetten van voedingsstoffen in energie dat uit uw voeding wordt gehaald. Veel mensen vragen zich af waar vitamine B in zit. Er zijn acht verschillende vitamine B soorten die elk in verschillende soorten groentes, noten, graan en vlees voorkomen. Een gevarieerde voeding zorgt er dus meestal voor dat u de nodige vitamine B binnenkrijgt. Toch hebben veel mensen het idee dat het vitamine B gehalte in hun voeding ontoereikend is. Een vitamine B complex kan de aanvulling zijn op uw dagelijkse voeding.

Bij Vitakruid hebben we vitamine B3 en vitamine B12 beschikbaar.  Daarnaast zitten in al onze multi's een vitamine b-complex. Als u graag wilt weten wanneer u welke vitamine B in kunt zetten, dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen.

Wat u moet weten over vitamine B

Veel mensen vragen zich af welk vitamine B complex het beste getest wordt. De producten van Vitakruid zijn uitvoerig getest en gericht op een gebruikelijk dagelijks voedingspatroon. Daardoor zult u bij de geadviseerde dosering nooit teveel vitamine B binnenkrijgen. Er zijn in totaal acht verschillende B vitamines bekend, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8 en B12. Deze dragen allen bij aan een energie-leverend metabolisme.

Vitamine B bijwerkingen zijn uitvoerig onderzocht, maar hier is geen sprake van. In onze dagelijkse voeding zijn B vitamines onmisbaar. Ons drukke leven zorgt er vaak voor dat de dagen lang en vermoeiend zijn. Het lichaam moet daarom op een gezonde manier energie produceren dat van essentieel belang is voor uw dagelijkse bezigheden. Als u het gevoel hebt dat hier iets aan ontbreekt, dan is het gebruik maken van een vitamine B supplement een uitstekend idee.

Waar moet een goede vitamine B aan voldoen?

De producten van Vitakruid zijn uitvoerig getest en beschikken daarom over de juiste hoeveelheid vitamine B. Zo draagt vitamine B3 niacinamide bijvoorbeeld bij aan het instand houden van een normale psychologische gesteldheid. Dat hebben we nodig om onze dagelijkse taken te volbrengen. Vitamine B3 bestaat uit twee vormen, namelijk niacine en niacinamide.

Niacine is een nicotinezuur en als u hier teveel van binnenkrijgt kan dit zorgen voor een negatief effect. Niacinamide is daarentegen niacine met de gekoppelde amidegroep, om ervoor te zorgen dat negatieve effecten uitblijven. Hierdoor kan een product van Vitakruid met deze vitamine B een hoge dosering hebben zonder bijwerkingen. Een goede vitamine B moet verder in een biologisch beschikbare vorm worden geleverd. Dit houdt in dat de vitamine een actieve vorm heeft en in het lichaam niet meer hoeft worden omgezet om tot werking te komen. Het beste is dus dat de vitamine B als lichaamseigen stof wordt geleverd. Vitakruid gebruikt in haar producten uitsluitend biologisch beschikbare vormen van vitamine B waardoor de opname in uw gestel optimaal is.

U moet er rekening mee houden dat u altijd vitamine B gebruikt als aanvulling op uw dagelijkse voedingspatroon. In de meeste gevallen verlaat te veel vitamine B gewoon uw lichaam via urine. In specifieke gevallen kan te veel vitamine B3 vervelende gevolgen hebben. Daarom moet u altijd onze aanbevolen doseringen aanhouden. Deze dosering is namelijk orthomoleculair verantwoord en uitvoerig onderzocht. Als u meer informatie wilt hebben over vitamine B dan raden wij u contact met ons op te nemen.

bottom of page