top of page

FYTOTHERAPIE

Fytotherapie

Fytotherapie

Fytotherapie is een behandeling op basis van natuurlijke geneesmiddelen. Vroeger waren onze medische voorzieningen volledig gericht op basis van planten met een geneeskrachtige werking. Langdurig onderzoek in de chemie heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we niet meer afhankelijk zijn van de oogst en seizoenen. Plantengeneeskunde is al heel erg oud. Tegenwoordig is de kennis van de mensen al zo ver ontwikkeld, maar waarschijnlijk ligt de natuur nog vol met onontdekte geheimen over de genezende kracht van fytotherapie. Veel mensen zullen de alternatieve geneeswijzen van hun grootmoeder nog wel kennen. Denk bijvoorbeeld aan een stukje gember tegen misselijkheid of een kopje honingthee bij keelpijn. Het zijn voorbeelden van praktische oplossingen voor de kwaaltjes waar we tegenaan lopen. Fytotherapie is inmiddels uitgebreid onderzocht en wordt nog steeds toegepast.

Kurkuma

Curcuma is één van de bekendste natuurlijke producten die al duizenden jaren in de keuken wordt gebruikt. Aan de kurkuma plant (Curcuma Longa) groeit een geelwortel wat voor een klein deel bestaat uit de werkzame stof curcumine. In veel Indiase gerechten komt dit kruid voor. Omdat er in kurkuma maar 3% curcumine zit is de geneeskrachtige werking nihil. Daarom wordt er massaal gebruik gemaakt van voedingssupplementen op basis van kurkuma. Bij Vitakruid kunt u kurkuma kopen in de vorm van Curcuma C3-2X. Een formule die wij zelf hebben ontwikkeld met een extra hoge concentratie curcumine. Ons voedingssupplement bevat het gepatenteerde Curcuma complex C3® dat 95% curcuminoïden bevat. Als u gebruik wilt maken van de gezondheidsvoordelen van kurkuma, dan is een voedingssupplement dus vele malen sterker. Op deze manier profiteert u optimaal van de voordelen. Bij Vitakruid kunt u kurkuma in de vorm van capsules aanschaffen. Hieronder een explainer video over onze succesformule: Curcuma C3-2X.

 

Kaardebol

Kaardebol is een onderdeel van de Dipsacus plant. Al heel lang gebruikt men kaardebol voor de werking. Hiervoor moeten wel de wortels direct na het eerste seizoen geoogst worden. Als dat niet gebeurt dan groeit de plant uit tot een bloem in de vorm van een stekelige bijenkorf. De werking gaat in dat geval verloren. In de Chinese geneeskunde betekent kaardebol ‘herstel wat kapot is gegaan’. Bij Vitakruid verkopen we kaardebol tinctuur 50 ml en kaardebol tinctuur 100 ml. Deze tinctuur is krachtiger dan de meeste andere varianten en heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Het voordeel ten opzichte van andere producten is dat deze kaardebol biologische activiteit heeft.

Mariadistel

De mariadistel wordt al duizenden jaren gebruikt als natuurlijk geneesmiddel en heeft een ondersteunende rol in het reinigende vermogen van de lever. Bij Vitakruid kunt u een Mariadistel Complex tinctuur kopen. Naast Mariadistel bevat dit complex ook artisjok. Dit kan dankzij een hoog gehalte aan zuiverende eigenschappen en vezels de lever, darmen en spijsvertering helpen ondersteunen. Dit proces wordt versterkt door de toevoeging van Stinkende gouwe. In deze plant zitten veel voedingsstoffen.

PARA-DTX

PARA-DTX is onze eigen samengestelde formule van natuurlijke producten met een ondersteunende werking voor een gezond maag- en darmstelsel. De formule bevat wilde marjolein, knoflook, absintalsem, pau d’arco, hydrastis canadensis, kruidnagel, gember, zwarte walnoot extract, bioperine (zwarte peper extract). Deze kruiden kunnen gezamenlijk bijdragen aan een gezond maag- en darmstelsel. Daarnaast kan het helpen bij de bescherming tegen oxidanten.

Rhodiola

De wortels van de rhodiola rosea worden traditioneel al heel lang gebruikt in fytotherapie. Rhodiola heeft een gunstig effect op het cardiovasculaire systeem, omdat stress en hypertensie verholpen kunnen worden. Daarnaast kan de mentale en cognitieve activiteit worden beïnvloedt door de werking van de wortels. Rhodiola is een veelzijdig en natuurlijk middel die de gezonde werking van het menselijke brein kan ondersteunen. Bij Vitakruid verkopen we een rhodiola extract die een hoog percentage van de nutriënten rosavin en salidroside bevat. Dit zijn de nutriënten waaraan de gezondheidsvoordelen van rhodiola toegeschreven mogen worden.

Ribes Nigrum

Ribes Nigrum is een zwarte bes uit een struik die haast niet meer in het wild voorkomt. Het extract uit de bladeren bevat een hoge dosis vitamine C. Daarom werd Ribes Nigrum tijdens de Tweede Wereldoorlog aan kinderen gegeven met een tekort aan vitamine C. Wilt u meer informatie over de toepassing van Ribes Nigrum of andere fytotherapie voedingssupplementen? Dan raden wij u aan contact met ons op te nemen.

bottom of page