top of page

GEBUFFERDE VITAMINE C

Vitamine C

Vitamine C

Vitamine C is de meest bekende vitamine die er is. Veel mensen weten dat een voldoende inname mede zorgt voor een goede weerstand. Al heel lang geleden begreep de mensheid dat het eten van groenten en fruit van zeer groot belang is voor de gezondheid. Vitamine C is een belangrijke vitamine in veel soorten groenten en fruit. Het draagt bij aan de opname van ijzer en ondersteunt daarmee het behoud van een goed werkend immuunsysteem. Daarom is het van belang dat een ontoereikend vitamine C gehalte snel wordt opgelost.Vitamine C staat ook wel bekend als ascorbinezuur. Wat minder vaak voorkomt is een teveel aan vitamine C. Een normaal overschot gaat via de urine ons lichaam uit. Vitamine C krijgt u binnen bij een gezond dagelijks voedingspatroon. Een aanvulling op uw normale voedingspatroon kan in de vorm van een gebufferde vitamine C supplement.

Gebufferde vitamine C

De normale vitamine C is een ascorbinezuur en dit zou irriterend kunnen werken voor de maag. Sommige mensen zullen hier meer last van hebben dan anderen. Vitakruid heeft een gebufferde vitamine C ontwikkeld die calcium en magnesium koppelt aan ascorbinezuur waardoor er zouten ontstaan. Dit is rustiger voor de maag en dit zorgt er bovendien voor dat de vitamine C beter opgenomen wordt. Vitamine C draagt ook bij aan de normale collageenvorming waardoor uw sterke botten in stand blijven. Door de toevoeging van calcium wordt dit effect versterkt. Aan de gebufferde vitamine C is ook OPC toegevoegd. Dit zijn bioflavonoïden uit druivenpitextract wat de activiteit van vitamine C en vitamine E kan versterken. OPC’s hebben een grote rol in de ondersteuning van de gezondheid van de mens, maar ook bijvoorbeeld in het herstel van blessures. U kunt zowel gebufferde vitamine C poeder als gebufferde vitamine C capsules aanschaffen.

Ester C

Ester C is een superieure vorm van vitamine C. Het is een formule die na uitvoerig onderzoek is ontwikkeld en op de markt gebracht. Het speelt met name een belangrijke rol in de opname van vitamine C in het lichaam. Op het moment dat dit opgenomen is wordt het een metaboliet genoemd. Threonzuur is een belangrijke metaboliet die zorgt voor een verbeterde opname van vitamine C. Uit onderzoek is bewezen dat Ester C tweemaal zo snel wordt opgenomen in het bloed en ook tweemaal zo lang actief blijft. Zoals bij normale vitamine C wel het geval is, zorgt een hoge dosering niet direct voor maag- en darmklachten. Ester C is een samengestelde formule waar een bedrijf uit Amerika patent op heeft aangevraagd. Langdurig onderzoek heeft uitgewezen dat Ester C zorgt voor een versterkte vitamine C toevoer in het lichaam. 

De gebufferde vitamine C van Vitakruid bevat maar liefst 711 mg calcium/magnesium ascorbaat (Ester c) per capsule. 

Wat heb ik aan extra vitamine C?

Een ontoereikend vitamine C gehalte is iets wat de mensheid al heel lang beïnvloedt. Vitamine C heeft een rol in de gehele gezondheid, niet alleen de weerstand. Vitamine C heeft een antioxidatieve werking. Ook heeft vitamine C een rol in de aanmaak van bindweefsel. Gezonde gewrichten gaan dus gepaard met een goede inname van vitamine C rijke producten. Als u merkt dat u een verminderde weerstand heeft, dan is het een verstandig idee om te denken aan een Vitamine C supplement. Voor de toepassing van dit supplement raden wij u aan om contact met ons op te nemen. U kunt in ieder geval altijd de dagelijkse dosering aanhouden, deze is namelijk orthomoleculair onderzocht en verantwoord.

bottom of page