top of page

VEZELS en ENZYMEN

Vezels en mineralen

Vezels en enzymen

De activiteiten van enzymen worden uitgedrukt in bijbehorende eenheden. Zo kennen we protease, papaïne, bromelaïne, amylase, glucoamylase, lactase, invertase, alfa-galactosidase, lipase en fytase. Chymotrypsine is een serine endopeptidase (enzym) geproduceerd door de acinaire cellen in de alvleesklier. Papaïne is een proteolytisch enzym onttrokken aan het blad en het rauwe fruit van de papaja plant. Hemicellulase is voornamelijk te vinden in paddenstoelen. Pancreatine is een mix van de verteringsenzymen amylase, lipase en protease, die van nature geproduceerd worden in de alvleesklier. Trypsine is een serineprotease aanwezig in het spijsverteringsstelsel van veel gewervelde dieren. Bromelaïne heeft een ondersteunende enzymatische werking.

Glutazyme

Een belangrijk spijsverteringsenzym is pancreatine. Een ander belangrijk spijsverteringsenzym dat het lichaam produceert in de alvleesklier is trypsine. Een ander spijsverteringsenzym is papaïne. Deze spijsverteringsenzymen zijn toegevoegd aan het Glutazyme voedingssupplement van Vitakruid. Dit is een complexformule die alle belangrijke spijsverteringsenzymen bevat met de toevoeging van het aminozuur l-glutamine. Dit voedingssupplement bevat zes verschillende enzymen, de energiebron l-glutamine, de probiotica Lactospore® en de natuurlijke formule versterker rutine. Glutamine is het aminozuur met de hoogste concentratie in de hersenen, het bloed en de spieren. Het is betrokken bij verschillende stofwisselingsprocessen. Om deze reden werkt het uitstekend in combinatie met spijsverteringsenzymen. Lactospore® is anders dan probiotica uit zuivelproducten, want deze sporen van de aanwezige bacteriestammen blijven aanwezig in de maag en darmen. Rutine is een flavonoïde en kan andere nutriënten ondersteunen in de werking.

Betaïne HCL

Betaïne HCL kan ondersteuning bieden. Het wordt in de maag geproduceerd, maar bij het ouder worden kan de productie hiervan afnemen. Ook stress heeft invloed op een verminderde hoeveelheid Betaïne HCL. Het voedingssupplement Betaïne HCL bestaat uit 650 mg Betaïne HCL en 160 mg Pepsine voor een optimale synergetische werking. U kunt ook een Betaïne HCL testkit aanschaffen om te zien wat dit supplement voor u kan betekenen.

DPP-IV

Bij Vitakruid verkopen we het BioCore DPP-IV® enzym in de vorm van een voedingssupplement. Dit supplement is 100% natuurlijk en biedt gegarandeerd DPP-IV activiteit. Het supplement is een mix van protease-enzymen die de omgeving van de maag kan doorstaan. Gluten komen veel voor in westerse maaltijden, zoals bijvoorbeeld tarweproducten. DPP-IV behoort tot de proteases.

Psyllium en glucomannan

Psyllium en glucomannan zijn voedingsstoffen die veel vezels bevatten en daardoor het proces in de darmen helpen verbeteren. Vezels dragen bij tot een snellere darmtransit. Psyllium draagt bij aan het zachter maken van de ontlasting doordat er meer water wordt opgenomen. Hierdoor wordt de stoelgang op gang gebracht. Glucomannan draagt bij aan het instandhouden van het cholesterolgehalte in het bloed. Glucomannan ondersteunt dan ook gewichtsverlies bij het volgen van een energiebeperkt dieet. 

bottom of page