top of page

PRE en PROBIOTICA

Symflora

Probiotica

Onder probiotica verstaan we gezonde bacteriën die in het darmkanaal van de mensen voorkomen De meest bekende hiervan is de melkzuurbacterie. Deze vinden we terug in zuivelproducten als yoghurt, maar ook in zuurkool en salami. De werkzaamheid valt echter te betreuren, omdat ze vaak niet levend het darmstelsel kunnen bereiken. Een goed probioticum voedingssupplement bestaat dus uit probiotica dat in staat is om levend door de maag heen te komen. Een probioticum kan ondersteuning bieden binnen uw gestel. Er zijn meerdere onderzoeken uitgevoerd naar verschillende gezondheidseffecten van probiotica.

Gezonde bacteriën zijn opgebouwd vanuit een bacteriestam. Een bacteriestam bestaat uit een reeks bacteriën die een bepaalde functie hebben. Binnen een stam is er ook weer een verschillend geslacht en een verschillend soort. Een goed probiotica voedingssupplement herkent u aan de benoeming van de bacteriestammen. Ook het stamnummer en informatielijn is gebruikelijk om te noemen.

Het nut van probiotica

Een gezonde, vezelrijke voeding zonder veel vetrijke producten draagt bij aan een gezond spijsverteringsstelsel. De bekende argumenten als zorgen voor een goede nachtrust, ontspanning, niet roken en minder drinken kunnen allemaal van invloed zijn op de darmflora. Wie zich aan deze maatschappelijke normen weet te houden kan er toch niet altijd aan ontkomen. Een verstoorde balans in de darmen kan ook ongewild veroorzaakt worden. Er zijn verschillende factoren waarop mensen niet altijd invloed hebben. Ook baby’s kunnen behoefte hebben aan probiotica suppletie. Er bestaat daarom ook probiotica voor baby’s, De route die voeding doorloopt is gebaat bij een gezond darmstelsel. Dit is namelijk ook van belang voor een gezonde spijsvertering, een goed immuunsysteem en een goed werkende stoelgang.

Naast probiotica is er ook prebiotica. Deze onverteerbare voedingsvezels leggen de basis voor probiotica, want de werkzame bacteriën worden groter en sterker aanwezig binnen het verteringsstelsel.

Symflora

Goede bacteriën zijn niet per definitie probiotica te noemen. Onderweg naar het darmstelsel kunnen ook goede bacteriën worden uitgeschakeld door de maag. Bij Vitakruid verkopen we een probiotica supplement van hoogwaardige kwaliteit. Cruciaal voor een goed supplement is de overlevingskans van de goede bacteriën. Symflora Basis is onderzocht en daaruit blijkt dat bij het doorlopen van het spijsverteringsstelsel het overlevingscijfer relatief stabiel is. Symflora basis wordt door ons verpakt in sachets. Op deze manier blijft het product beschermd tegen bijvoorbeeld vochtige omgevingen. Zoals eerder benoemd zijn er verschillende bacteriestammen met verschillende doelen. Symflora bestaat uit acht verschillende bacteriestammen, een uitgebalanceerd team.

Onze ambitie om altijd een stap verder te denken laten wij ook zien met ons Symflora® Basis supplement. Probiotica met een totale formule gericht op deze visie. Wilt u meer weten over de voordelen van dit product? Dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen.

bottom of page