top of page

HOOIKOORTS

Zeven voedingsmiddelen om hooikoorts op natuurlijke wijze te bestrijden

Hoewel medicatie een aanzienlijke invloed kan hebben op het verlichten van de symptomen, veroorzaken ze voor sommige mensen ongewenste bijwerkingen zoals duizeligheid, verstoorde denkprocessen, slaperigheid, hartkloppingen en wazig zicht, die het dagelijks leven kunnen beïnvloeden..


En er is meer slecht nieuws - voorspellers hebben deze zomer gewaarschuwd voor piek hooikoorts, wat betekent dat velen van ons naar datzelfde medicijn zullen grijpen.

Maar er zijn natuurlijke manieren om symptomen te verlichten, en als deskundige orthomoleculair wil ik er 7 van een hele resem met je delen die kunnen helpen, en ik wil je er nog op wijzen.....

'Moeder Natuur heeft een paar trucjes in petto die het pollenseizoen een beetje draaglijker kan maken, door óf verstandige voedingskeuzes te maken óf door zorgvuldig gekozen natuurlijke supplementen te introduceren in je leven.'


Wist je?

Het zijn niet echt pollen die al die ellendige symptomen veroorzaken - ze komen eigenlijk van jou. Histamine wordt door uw lichaam aangemaakt wanneer het denkt dat het immuunsysteem wordt aangevallen.

Wanneer stuifmeel het lichaam van een hooikoorts patiënt binnendringt, veroorzaakt het de productie van histamine, wat vervolgens al die ongewenste symptomen veroorzaakt. Daarom kunnen antihistaminica helpen. (Maar histamines zijn de dingen in de hersenen die ons alert, attent en wakker houden, en daarom kunnen antihistaminica je slaperig maken).


Ga niet zelf experimenteren met voedingssupplementen en laat je hierin zeker begeleiden door iemand met kennis van zaken. Onderaan deze blog staat een super interessant aanbod.Welke voeding kan je helpen?


1. Bromelaïne

Voeg ananas toe aan uw dieet omdat het Bromelaïne bevat, een natuurlijk eiwitverterend enzym, waarvan is aangetoond dat het de werkzaamheid van Quercitine verbetert.

Bromelaïne is ook een krachtige ontstekingsremmer die op zichzelf nuttig kan zijn voor het verminderen van ontstekingen, vooral van de neus en sinussen. Is een hele sterke antioxidant.

Een aanvullende dosis van 90 mg per dag wordt als gunstig beschouwd.

De bromelaïne in ananas werkt goed samen met de quercitine in veenbessen.2. QuercitineEet veel fruit en groenten, vooral veenbessen, paprika's en uien die quercitine bevatten; een flavanoïde waarvan studies hebben vastgesteld dat het de productie en afgifte van histamine stopt.
Samen met paprika's en uien kunnen veenbessen ook helpen

Als je voor een supplement (VRIJ van gluten-gist-lactose-suiker-kunstmatige keur- of smaakstoffen) kiest, ligt de aanbevolen dosis voor hooikoorts tussen 250 en 600 mg, driemaal daags ongeveer 10 minuten voor het eten.
3. Vitamine C

Laten we de goede oude vitamine C niet vergeten, iets dat we al sterk associëren met het helpen van ons immuunsysteem.

Studies suggereren dat het ook gunstig kan zijn voor de behandeling van hooikoorts door de afscheiding van histamine te voorkomen, die toeneemt bij een vitamine C-tekort.

Een goede dosis van 2 g per dag zou de symptomen verminderen, maar voor het verkrijgen van slechts 1 g vitamine C zou je ongeveer 100 aardbeien moeten consumeren, dus suppletie kan in dit geval een gemakkelijkere optie zijn!

De vitamine C in fruit zoals clementines zou de productie van histamine kunnen voorkomen.

Het is echter belangrijk om het juiste supplement te kiezen, omdat het voor het lichaam moeilijk is om grote hoeveelheden vitamine C in één keer op te nemen vanwege strak gereguleerde absorptiecontroles in het lichaam.

Kurkuma, knoflook, ui, honing, visolie en voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C kunnen histaminen helpen blokkeren en allergiesymptomen verminderen.

4. De juiste salades

Kappertjes, rode uien en waterkers bevatten grote hoeveelheden van het natuurlijke anti-histamine quercetine, dat de symptomen van hooikoorts kan helpen verminderen door de effecten van histaminen te blokkeren. Combineer met ananas, dat bromelaïne bevat, dat het lichaam helpt om quercetine op te nemen.

Appels, tomaten en sinaasappels zijn rijk aan bètacaroteen, vitamine C en een stof die bioflavonoïden wordt genoemd. Deze voedingsstoffen zijn ontstekingsremmende middelen en zouden het immuunsysteem versterken.

Flavonoïden - te vinden in kleurrijk fruit en groenten zoals bosbessen, aardbeien, tomaten, zoete aardappelen en paprika - worden geprezen om hun antihistaminica en ontstekingsremmende eigenschappen.

5. Brandnetelthee

Van brandnetels wordt al lang gedacht dat ze allergiesymptomen verlichten, waaronder hooikoorts en een van de gemakkelijkste manieren om de natuurlijke remedie te nemen, is in een thee. Een paar degelijke tuinhandschoenen en je bent half op weg. Kook ze in water, laten uitlekken en voeg wat honing toe voor de smaak.

U mag het echter niet drinken als u zwanger bent.6. Hete, hete curry

Ga voor de heetste curry op het menu, het kan helpen. Kurkuma, een oranjegeel kruid dat veel wordt gebruikt in curry's en de Zuid-Aziatische keuken, zou de ontsteking verminderen die wordt veroorzaakt door het enzym fosfolipase A2, dat wordt veroorzaakt door pollen in uw systeem.

Capsaïcine, in pepers, helpt de neusgangen te openen en dat opgeblazen gevoel te verlichten.7. Probiotica

Vul vriendelijke bacteriën bij. Ervoor zorgen dat u de juiste balans van darmflora heeft, ondersteunt uw immuunsysteem en helpt u te beschermen tegen allergenen. Onderzoek heeft uitgewezen dat met name Lactobacillus acidophilus een rol speelt bij het verminderen van allergische reacties op pollen.

Probiotische supplementen zijn er in vele vormen, meestal capsules en poeders, maar gezonde bacteriën zijn ook te vinden in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kaas of in gefermenteerde groenten zoals zuurkool en augurken.
Wil jij weer vrij kunnen ademen?

Wil jij weer volop kunnen genieten van de natuur?

Wil jij definitief verlost worden van je hooikoorts?

  1. Consult 1u30

  2. Analyse van de neurotransmitters

  3. Bijsturen voedingspatroon

  4. 3 hoogwaardige voedingssuppleties twv €95.-

  5. 3 weken opvolging en bijsturing.

€160.-

0494 77 28 92 - Marijke Misplon


213 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page