top of page

7 redenen om je ontbijt eens over te slaan

Bijgewerkt op: 8 apr. 2020


Oei oei hoor ik jullie al denken. Trek ik dit wel? Of anderen die zeggen: "Oh maar dat doe ik al jaren zo". Bij vele is het toch wel een struggle om voor variatie te zorgen in de morgen.

Herken je dit ook? Ik doe nu dus iets wat ik jaren geleden dus NOOIT had gedaan en ik weet 7 hele goede redenen voor jou om dit ook te doen!

Namelijk mijn ontbijt bewust over slaan. 


En ja inderdaad in de morgen had ik honger, en soms waren mijn handen even aan het trillen. Maar we MOETEN toch ontbijten? Dat is toch gezond?” – NEE, niet perse.

En dit is waarom.

Als je je ontbijt verschuift naar een later moment rek je de uren dat je je lichaam ‘rust’ geeft. Je gaat van bijvoorbeeld 10 uur lang niet eten naar 16 uur lang niet eten. Misschien ken je het wel: INTERMITTENT FASTING.


De 7 voordelen voor jouw lichaam op een rijtje:

  1. Je valt ermee af

  2. Super gezond voor je hart en bloedvaten (het slechte cholesterol in je bloed neemt af)

  3. Je leeft er langer en gezonder leven

  4. Goed voor de hormoonbalans

  5. Ontstekingsremmend

  6. Gezond voor je hersenen!

  7. Goed tegen insulineresistentie (je wordt gevoeliger voor glucose en dat is super positief!

Herken jij de signalen van trillerig / zweterig wanneer je niet ontbijt? Voel jij je licht in je hoofd, slap, trillerig, super hongerig als je niet ontbijt en vind je het hierdoor spannend om te gaan vasten?


Bouw de uren dat je ‘vast’ dan rustig op. Begin met 1 uur later, dan 2 uur enzovoorts!

Het ALLER beste wat je in dit geval kunt doen is onder begeleiding gaan, omdat trillerig/zweterig etc. al een teken is van beginnende insulineresistentie. Je lichaam weet niet meer hoe hij zelf je bloedsuiker kan regelen en dit moet jij je lichaam weer gaan leren!

Herken je deze signalen? Dan kun je bijvoorbeeld zoomen in deze periode en is het bijna hetzelfde of je echt voor me zit tijdens een gesprek.

Maak een afspraak door op deze link te klikken. Of mail direct naar marijkemisplon@gmail.com30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page