top of page

4 TIPS VOOR MEER GEESTELIJK ENERGIE

Waarschijnlijk zijn jouw dagen ook regelmatig doorspekt van emoties. Hoe kan het anders in deze periode. Misschien zijn er wel méér off-dagen dan wat je zou willen.

Het is héél belangrijk dat we ons goed blijven voelen en ook thuis voldoende blijven ontspannen en bewegen. Ik geef je enkele tips om te blijven werken aan je geestelijke gezondheid en welzijn.


1. Zorg voor voldoende slaap

Ons brein reinigt zich elke nacht. Tijdens dit ontgiftingsproces ontdoet het zich van gif- en afvalstoffen om zo weer fris en fruitig aan een nieuwe dag te kunnen beginnen. Daarnaast helpt voldoende slaap de productie van dopamine in de hersenen te reguleren.

Wil je weten hoe jouw dopamine eraan toe is?

Gratis voor de eerste 5 reacties op de facebook pagina van The Ki.


2. Ga wandelen

Het einde van de lente nadert en de temperaturen nemen steeds meer toe. Als je vanaf april tot september tussen 11:00 en 15:00 uur elke dag minstens een half uur buiten wandelt, maak je vitamine D aan via de zon.


Deze 'zon-vitamine' helpt de mentale gezondheid te ondersteunen.

Ook maakt ons lichaam drie belangrijke neurotransmitters aan wanneer we lichamelijk actief zijn, namelijk serotonine, noradrenaline en dopamine.

Deze neurotransmitters zijn erg belangrijk voor de geestelijke balans.

Nieuwsgierig naar jouw serotonine?

Gratis voor de eerste 5 reacties op de facebook pagina van The Ki.3. Ontspan met 'flow-activiteiten'

Je bent misschien bekend met de term werk-flow, maar ook in je vrije tijd is het gezond om in een 'flow' te raken. Wie in een flow raakt, ontspant namelijk echt, ontdekte een Amerikaanse psycholoog. Dus lees eens een boek of doe een paar yogaoefeningen voor je aan het einde van je werkdag met je mobiel op de bank ploft.


Volgende week komt het e-book online te staan voor de leden van mijn website.

Nog geen gratis lid. Schrijf je snel in.


4. Supplementen voor geestelijke energie

Voor degene die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken om het positieve te blijven inzien bieden we supplementen die de aanmaak van neurotransmitters in de hersenen stimuleren.


Magnesium tauraat met P-5-P

Magnesiumtauraat is een combinatie van het aminozuur l-taurine en magnesium.


Deze combinatie leent zich uitermate goed voor een verbetering van de gemoedstoestand, de hersenfunctie en

het zenuwstelsel*. De binding aan l-taurine maakt het namelijk makkelijker voor het magnesium om de bloed-hersenbarrière te passeren. Inhoud: 100 vega capsules €26,90

Bij vragen: 0494 77 28 92

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page