top of page

NEUROTRANSMITTERS

Neurotransmitters

Neurotransmitters

Dopamine en serotonine zijn neurotransmitters voor de hersenen. Ze worden gezien als stofjes om je hersenen te laten presteren. In ons drukke bestaan is er vaak weinig tijd voor ontspanning en raken we moe en futloos. Serotonine verhogen en dopamine verhogen zorgt ervoor dat we ‘s ochtends met energie uit bed stappen om de dag weer te beginnen. De afname van dopamine en serotonine in de hersenen is meestal de oorzaak van een verminderde gemoedstoestand. Dopamine en serotonine zijn gelukshormonen en hangen nauw samen met de stemming. Een voedingsrijke maaltijd met veel vitamines zorgt voor een aanvulling van deze neurotransmitters en lost een serotonine tekort of dopamine tekort op. Ook via voedingssupplementen kan de voorraad eenvoudig worden aangevuld.

5-HTP

Veel mensen kennen voedingssupplementen om eiwitten, vitamines of mineralen aan te vullen. Wat minder bekend is, maar wat de laatste tijd wel populairder wordt, zijn voedingssupplementen voor de hersenen. 5-HTP is hier een voorbeeld van. De volledige naam van dit aminozuur is 5-hydroxytryptofaan. Ons lichaam maakt 5-HTP zelf aan maar niet door onze voeding. Het is namelijk het andere aminozuur tryptofaan dat zorgt voor de productie van 5-HTP. U kunt 5-HTP kopen om op een eenvoudige manier de serotonine voorraad te verhogen. Het heeft de voorkeur om direct de voorraad 5-HTP aan te vullen in plaats van tryptofaan. Tryptofaan voert namelijk een continue strijd met andere aminozuren voor de opneembaarheid in de hersenen. 5-HTP heeft alleen de serotonine synthese als beoogd doel. Het 5-HTP supplement van Vitakruid bevat een hoge concentratie Griffonia simplicifolia extract. De zaden van deze struiksoort bevatten een hoge hoeveelheid 5-HTP.

GABA

GABA staat voor Gamma Aminoboterzuur en is net als serotonine en dopamine ook een neurotransmitter. Een GABA tekort kan ontstaan naarmate we ouder worden. Het lichaam maakt dan minder GABA aan. Vitamine B1 en magnesium zijn toegevoegd om GABA effectiever te maken. Zo helpt magnesium om vermoeidheid te verminderen en bevordert het de energiestofwisseling. Ook is magnesium goed voor de leerprestaties en de gemoedstoestand. Ook vitamine B1 heeft invloed op de aanmaak van GABA. Vitamine B1 draagt bij aan een normale energiehuishouding en het heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel. Ook is vitamine B1 goed voor het hart. Bij Vitakruid verkopen we daarom GABA Plus.

Saffraan

Saffraan is een kruid afkomstig van de saffraankrokus. Het is een redelijk dure plant en dat komt omdat deze maar acht dagen per jaar bloeit. Saffraan heeft een positieve werking. Saffraan draagt bij aan een de ondersteuning van de emotionele balans en ontspanning. Bij Vitakruid kunt u een saffraan voedingssupplement kopen dat is opgebouwd uit het gepatenteerde extract van Affron in combinatie met het gepatenteerde Suntheanine. Dit is een extract op basis van de aminozuur l-theanine. U kunt dus saffraan kopen bij Vitakruid in de vorm van Saffraan & Suntheanine.

bottom of page