top of page

MINERALEN

Mineralen

Mineralen

Mineralen zijn net als vitamines zeer belangrijk voor de gezondheid van de mens. Ze komen voor in onze dagelijkse voeding. Mineralen zorgen niet voor het opwekken van energie in het menselijke lichaam, maar dragen wel bij aan de algemene ontwikkeling en groei van de mens. Mineralen komen in onze voeding terecht dankzij de natuur. Planten en dieren nemen deze mineralen op waardoor ze in onze maaltijden terecht komen. Mineralen die we allemaal nodig hebben zijn: calcium, magnesium, natrium, chloor, fosfor en kalium. Ons lichaam neemt deze mineralen goed op. De opname hangt af van de voeding en de oplosbaarheid in de darmen. Een gevarieerd voedingspatroon heeft een positief effect op de opneembaarheid van mineralen, omdat u in gelijke mate voedingsstoffen binnenkrijgt die zowel het proces afremmen als versterken. Ook zijn verschillende mineralen afhankelijk van de hoeveelheid vitamines in het lichaam. Zo is calcium afhankelijk van vitamine D en ijzer van vitamine C. Bovendien kan suppletie van mineralen voor enkele groepen mensen extra van belang zijn. De voorziening van extra mineralen vraagt bijvoorbeeld bij jongeren, vrouwen in menstruatie, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven extra aandacht.

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat bijdraagt aan een normale werking van spieren en de instandhouding van normale botten. Een ontoereikend magnesiumgehalte is moeilijk vast te stellen, omdat maar 1% van het magnesium in uw bloed zit. De rest zit in botten, spieren, tanden, organen en zenuwweefsel.

Er is geen specifieke magnesium voeding, maar veel mensen zullen zich afvragen waar magnesium in zit. Voorbeelden hiervan zijn pinda’s, spinazie, volkoren pasta, kip, volkorenbrood en halfvolle melk.

De beste optie voor een magnesium aanvulling is magnesium tauraat of magnesium malaat. Dit zijn de biologisch meest beschikbare vormen van magnesium.

Wilt u graag advies krijgen over het gebruik van de beste magnesium supplementen voor u? Neem dan contact met ons op.

Zink

Zink is een mineraal dat bijdraagt aan een normale eiwitsynthese en het speelt een rol in het celdelingsproces. Zink heeft nog meer functies, zoals het bijdragen aan het in stand houden van gezond botweefsel, haar en huid. Ook draagt het bij aan het goed functioneren van cognitieve functies zoals een normaal geheugen, leervermogen, probleemoplossend vermogen en de concentratie. Zink voeding bestaat onder andere uit vlees, vis, bruin brood, rijst en peulvruchten. Als u op zoek bent naar het beste zink supplement, dan raden wij u zinkmethionine aan. Methionine is een zwavelhoudend aminozuur dat zorgt voor een betere opname van zink in het lichaam. Door zink hieraan te koppelen wordt zink niet gebonden aan fytaat, oxalaat of tanninen. Zinkcitraat en zinkorotaat koppelt zich wel aan deze stoffen en dit vermindert de werking en opname van zink.

Bio Mineralen Complex

Naast de belangrijke mineralen magnesium en zink zijn er nog veel meer mineralen en spoorelementen die van belang zijn voor uw gezondheid. Als het wenselijk is om uw dagelijkse inname van mineralen aan te vullen, dan is een mineralen complex een goede keuze. Naast zink en magnesium bevat dit complex ook betaïne, boron, chroom, jodium, kalium, chloride, koper, mangaan, selenium en silicium. De opneembaarheid van dit supplement wordt gestimuleerd door het toevoegen van betaïne HCL en chloride.

Heeft u vragen over de toepassing van mineralen voedingssupplementen? Neem dan contact met ons op.

bottom of page