top of page

GLUCOSAMINE

Glucosamine

Glucosamine

Glucosamine is een aminosuiker wat door ons eigen lichaam wordt aangemaakt. Het is actief in vrijwel alle weefsels in het lichaam. Naarmate we ouder worden maakt het lichaam minder glucosamine aan. Met name het opstarten vanuit een zitpositie naar een loophouding is dan lastig. Er kan in dit geval extra behoefte zijn aan glucosamine. Ook bij het uitoefenen van zwaar werk of fysieke sport kan het menselijke lichaam best wat extra glucosamine gebruiken. Soms kunnen er glucosamine bijwerkingen optreden.

Glucosamine Chondroïtine

Chondroïtine is een macromolecuul dat onderdeel is van glycosaminoglycaan. Glucosamine en chondroïtine worden vaak als combinatie aangeboden in een voedingssupplement. Glucosamine, chondroitine en MSM worden vaak in combinatie met elkaar in een voedingssupplement aangeboden. MSM is een zwavelverbinding wat van nature in het lichaam voorkomt. De combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM wordt bij Vitakruid in een voedingssupplement aangeboden als Atrimove granulaat. Ook vitamine B6, vitamine C, calcium, magnesium citraat, mangaan en vitamine D3 zijn toegevoegd voor een algehele instandhouding van gezonde botten en normale werking van het kraakbeen. Calcium, magnesium en vitamine D dragen bij aan de instandhouding van normale botten. Vitamine C is belangrijk voor het kraakbeen. Magnesium calcium en vitamine D dragen bij aan de normale werking van spieren. De opneembaarheid van Atrimove granulaat is erg hoog. 

Glucosamine 1200

Bij Vitakruid verkopen we een sterk geconcentreerd glucosamine voedingssupplement. Dit product bevat enkel een elementaire hoeveelheid van 1200 mg glucosamine per tablet. 

Glucosamine 1200 is een supplement voor mensen die behoefte hebben aan extra glucosamine in het lichaam. Een hoge dosering zoals in dit supplement is nodig om een gewenst effect te bereiken. Binnen glucosamine kan onderscheid gemaakt worden tussen glucosaminesulfaat en glucosamine hydrochloride (HCL).

Glucosaminesulfaat wordt uit schaal- en schelpdieren gewonnen. Glucosamine-HCL wordt veelal gewonnen uit maïs. Glucosaminesulfaat is waardevoller, omdat deze vorm ook de zwavelgroep draagt, waardoor het verbonden kan worden met andere moleculen. Om deze reden verkopen wij bij Vitakruid een voedingssupplement met glucosaminesulfaat.

L-Glutamine Complex

L-Glutamine is een aminozuur dat het meest voorkomt in het menselijke lichaam. Bij Vitakruid verkopen we een L-Glutamine complex waaraan N-acetyl-glucosamine (NAG) is toegevoegd. Dit is een monosacharide die we binnenkrijgen via voedingsmiddelen als melk en schaaldieren. NAG wordt in het lichaam omgezet in hyaluronzuur. De functie hiervan is in het bindweefsel, waar het water aan zich bindt. NAG is net als glucosamine afgeleid van glucose. Aan dit complex is ook L-Methionine toegevoegd, een essentieel aminozuur dat een belangrijke rol speelt in meerdere metabole processen.

bottom of page