top of page

COMPLEX PREPARATEN

Complex preparaten

Complex preparaten

Complex preparaten zijn samengestelde voedingssupplementen. De producten bevatten kruiden en plantenextracten met een bepaalde werking, maar ook vitamines en mineralen. Ook aminozuren komen voor in complex preparaten. Het is de perfecte samenstelling van alles wat onze natuur te bieden heeft ter ondersteuning van de vele systemen die werkzaam zijn in het lichaam van de mens. Bij Vitakruid verkopen we een aantal complex preparaten, zoals bijvoorbeeld Groenlipmossel en Feminosan.

Groenlipmossel

Groenlipmossel is een mossel die uitsluitend voorkomt in Nieuw-Zeeland, vanwege de extreem schone wateren. Dit schelpdier is dus erg uniek in zijn soort en beschikt over een aantal bijzondere eigenschappen. Groenlipmossel bevat vitamine C, wat belangrijk is voor het behoud van een gezond kraakbeen. Veel mensen kiezen al voor een natuurlijk middel als groenlipmossel in plaats van farmaceutische ontstekingsremmers. Zo bevat groenlipmossel een diverse samenstelling in Omega-3, maar ook natuurlijke bouwstoffen als Glycosaminoglycanen. Ook is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de samenstelling van groenlipmossel en curcumine. Bij Vitakruid verkopen we Groenlipmossel als voedingssupplement in combinatie met het gepatenteerde Ovomet. Dit is het membraan van eierschaal en dit bevat van nature onder andere hyaluronzuur en meer dan 500 eiwitten. Als u behoefte heeft aan advies over ons groenlipmossel supplement of groenlipmossel bijwerkingen dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen.

Feminosan

Feminosan is onze zelf samengestelde formule dat dankzij de toevoeging van angelica sinensis bijdraagt aan het behoud van de vrouwelijke gezondheid en het urogenitale systeem. De overgang is voor veel vrouwen een periode van een minder prettig gevoel. Het lichaam maakt een verandering door van vruchtbaarheid naar onvruchtbaarheid. Dit gaat gepaard met de bekende verschijnselen zoals opvliegers. Hop is toegevoegd om vrouwen te helpen om te gaan met deze symptomen van een menopauze. Deze overgangsverschijnselen zijn vervelend en u wilt dit graag verminderen. Daarom wordt er vaak gekozen voor een supplement met fyto-oestrogenen. Oestrogeen is het hormoon dat bij vrouwen voor vruchtbaarheid zorgt. Mensen kunnen zelf geen fyto-oestrogenen aanmaken. Deze moeten we dus door middel van consumptie tot ons nemen. Fyto-oestrogenen kunnen een positief effect hebben op het verminderen van de symptomen die voorkomen bij de overgang. Rode klaver, hop en angelica sinensis zijn belangrijke bronnen van isoflavonen. De meest bekende isoflavonen zijn soja isoflavonen. Deze maken weer fyto-oestrogenen aan. Onze formule van Feminosan is hieruit opgebouwd en aangevuld met nutriënten die een positief effect hebben op dit proces. Zo zijn magnesium, l taurine en OPC toegevoegd voor een optimaal effect. Magnesium is goed voor de gemoedstoestand. Deze samenstelling maakt dit het beste supplement voor tijdens de overgang, omdat vergelijkbare producten vaak maar één of twee werkzame stoffen bevatten. U kunt Feminosan bij ons in de webshop aanschaffen. Hieronder een explainer video over Feminosan:

 

Glycodin

Glycodin is een samengestelde formule en door Vitakruid ontwikkeld. Het is bedoeld voor het instandhouden van een normale bloedglucose. In het complexpreparaat zitten essentiële stoffen verwerkt die gezamenlijk dit voedingssupplement maken. Zo is chroom een belangrijk nutriënt om bij te dragen aan de instandhouding van normale bloedsuikergehalten. Alfa liponzuur, of hoe het ook wel eens genoemd wordt, alpha liponzuur komt van nature al voor in ons lichaam. Aan de Glycodin formule zijn ook magnesium tauraat en biotine toegevoegd. Magnesium en biotine dragen bij aan een normaal energieleverend metabolisme. Glycodin koopt u bij Vitakruid.

Andere complexpreparaten

peciale formule ontwikkeld voor het geheugen dankzij de toevoeging van vitamine B12 en bacopa monnieri. Veel mensen hebben bijvoorbeeld last van een verminderde concentratie. Een natuurlijke steuntje in de rug is de geheugenformule 30 of geheugenformule 60. Om uw lichaam beter calcium te laten opnemen maken wij in ons Osta K2 & D3 Algae voedingssupplement gebruik van rode alg. Naast calcium bevat dit supplement ook mineralen, vitamine K2 en vitamine D. Voor dezelfde doeleinden kunt u ook kiezen voor Ostamax, waarin de Chinese plantengeneeskunde gecombineerd is met de westerse kennis. Ostavit is een soortgelijk product maar focust zich meer op de toevoeging van verschillende vitamines en mineralen.

bottom of page