top of page

ANTI-OXYDANTEN

Anti-oxydanten

Antioxidanten

Antioxidanten hebben een belangrijke functie in ons lichaam. Het is een verzamelnaam voor alle stoffen die de vrije radicalen tegenhouden en daardoor geen schade kunnen toebrengen aan onze cellen. Antioxidanten hebben dus een primaire rol in de bescherming van het menselijke lichaam. Voedingsstoffen als vitamine E en vitamine C vallen ook onder antioxidanten. Het nemen van extra voedingssupplementen met antioxidanten kan in bepaalde gevallen aan te bevelen zijn. Als voedingsstoffen een beschermende functie hebben dan hebben ze dus een antioxidante werking.

Glutathion

Een antioxidant in ons lichaam is glutathion. Het is een lichaamseigen stof dat in staat is om giftige stoffen af te weren. Ons lichaam maakt glutathion zelf aan. Glutathion wordt gemaakt vanuit de aminozuren cysteïne, glutamine en glycine. Glutathion is in staat om geoxideerde antioxidanten te hergebruiken, zoals vitamine C, vitamine E, alfa-liponzuur en Q10. Ziekte kan bijvoorbeeld de oorzaak zijn dat het lichaam minder glutathion kan aanmaken. Hierdoor daalt de energie. Glutathion in voedingssupplementen gebruiken heeft minder werking, omdat het niet goed wordt opgenomen. S-Acetyl-L-Glutathion daarentegen komt in de bloedbanen terecht, waar het een functie kan uitvoeren. De stabiliteit van deze vorm van glutathion is de reden dat wij dit als voedingssupplement aanbieden bij Vitakruid. U kunt bij ons S-Acetyl-L-Glutathion 30 capsules of S-Acetyl-L-Glutathion 90 capsules aanschaffen.

D-mannose

D-mannose is een suiker dat verwant is aan glucose. Perziken, appels, bessen en sinaasappels zijn bronnen van D-mannose. D-mannose wordt door ons lichaam in kleine mate ook zelf aangemaakt. Vaak worden ook cranberry pillen of cranberry tabletten genoemd. Cranberry bevat een kleine hoeveelheid d-mannose. Bij Vitakruid verkopen we D-mannose dat wel 50x geconcentreerder is dan cranberry bessen.

Q10 Ubiquinol

Het co-enzym Q10 komt van nature al voor in het menselijke lichaam en de voorraad wordt door voeding aangevuld. Ubiquinol levert de biologisch actieve Q10. We kennen ook Ubiquinon. Naarmate we ouder worden gaan we minder q10 aanmaken. In dat geval kan er behoefte zijn aan een q10 supplement in de vorm van q10 tabletten of pillen. Bij Vitakruid verkopen we een Q10 Ubiquinol voedingssupplement. Het bevat 100 mg van dit co-enzym in de gepatenteerde vorm het Japanse bedrijf Kaneka, dat gespecialiseerd is in het leveren van de actieve vorm van Q10.

bottom of page