top of page

ALLERGIE EN VOEDSELOVERGEVOELIGHEDEN

The 'Ki' to more energy  werkt samen met het Mediver-Ganzimmum laboratorium. Hier werken meer dan 200 medewerkers, artsen, wetenschappers en medische assistenten om uitgebreide bepalingen

te doen van uw ontlasting.

Dagelijks worden door Ganzimmum (Duitsland) meer dan 40.000 analyses uitgevoerd die vanuit heel Europa zijn aangevraagd. 

OPSPOREN VERTRAAGDE VOEDSELOVERGEVOELIGHEDEN

Wanneer u lijdt aan een aandoening die niet weg gaat kan dat de oorzaak zijn van een vertraagde voedselovergevoeligheid. Zo’n vertraagde voedselallergie blijft vaak onopgemerkt, omdat er vaak pas na enkele uren of zelfs dagen symptomen optreden.

Onze testen kunnen u hierbij helpen! Met de voedselovergevoeligheid test kunt u ontdekken of er sprake is van een vertraagde voedselallergie.

Hoe werkt een vertraagd IgG-reactie?

Onze darm is het grootste immuunsysteem en is een bijna ondoordringbare barrière voor bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen. Als de darmwand intact is wordt ons voedsel goed verteerd en verloopt het normaal via het darmstelsel. Maar de integriteit van de darmwand kan ook beschadigd raken. Dit kan door bijvoorbeeld stress, medicatie, infecties, verkeerde voeding of schadelijke stoffen uit het milieu

Als de integriteit is aangetast kan het voorkomen dat voedselcomponenten door de darmcellen kunnen glippen. Zo komen ze in ons bloedbaan terecht en ons immuunsysteem denkt dat dit (ten onrechte) schadelijke stoffen zijn en produceert specifieke antilichamen (IgG antistoffen). 

Hierdoor kunnen er ontstekingsreacties ontstaan. Dit komt omdat ons immuunsysteem de voedingsmiddelen herkend als indringers. Deze ontstekingsreacties kunnen leiden tot niet-specifieke symptomen (bijv. vermoeidheid) of specifieke symptomen (bijv. hoofdpijn/migraine). Dit is afhankelijk van waar in ons lichaam het immuuncomplex wordt vernietigd.

Wat zijn de mogelijke symptomen van een voedselovergevoeligheid?

De voedselovergevoeligheid test wordt door vele artsen ingezet bij onduidelijke therapeutische klachten, wat kan duiden op een voedselovergevoeligheid (ook wel bekend als een voedselintolerantie).

Enkele voorbeelden zijn:

 • Ziekte van Crohn

 • Diarree

 • Obstipatie

 • Colitus ulcerosa: is een chronische ontsteking van het slijmvlies van de dikke darm.

 • Maagzuur, maagzweer

 • Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS)

 • Hoofdpijn/Migraine

 • Reumatische problemen

 • Autisme

 • ADHD

 • Overgewicht/ondergewicht

 • Huidproblemen: eczeem, psoriasis enz.

Nieuwe Allergie-Check® 3-in-1 inhalatie. Unieke allergietest waarmee het nu mogelijk is om in één keer te testen op de 3 meest voorkomende inhalatie allergieën (Katten, Pollen, Huisstofmijt).

Prijs: €24.95

Candida-Check® is een gepatenteerde test om betrouwbaar een candida infectie bij de vrouw vast te stellen. Compleet geleverde test-kit om zelf thuis een candida vast te kunnen stellen.

 

Bijsluiter

Prijs: €15.95.-

 

Glucose-check is een urine test voor mannen en vrouwen om ketonen of glucose aan te tonen in urine. De test bestaat uit een plastiek strip met 2 op de strip bevestigde urine testen.

Als de test positief is zal de ketonen test beige tot donker paars zijn en/of de glucose test lichtgroen tot bruin zijn. Zie ook de bijgeleverde kleurenkaart voor de exacte en juiste beoordeling van het resultaat. De aanwezigheid van glucose in de urine dient nader onderzocht te worden. Glucose behoort niet in de urine aantoonbaar te zijn. 

De test dient niet om uw exacte glucose gehalte

te bepalen indien u diabeet bent.

Daartoe dient u een glucosemeter

of test in bloed te gebruiken.

Bijsluiter 

Prijs: €7.95 (3stuks)

Eerste en enige Coeliakie test om zelf thuis met meer dan 97% zekerheid coeliakie (overgevoeligheid voor gluten) aan te tonen of uit te sluiten. Gluten-check® valt aan te raden bij darmklachten die wijzen op een glutenallergie.

Prijs: €24.95

 

 

Maag-Check® is aan te raden bij:

 • Klachten (zoals (vage) pijn in de maagstreek, misselijkheid, opgeblazen gevoel, gebrek aan eetlust en soms braken)

 • Een verdacht op de aanwezigheid van de bacterie.

Deze test is:

 • Pijnloos: slechts 1 druppel bloed nodig

 • Snel: binnen 10 minuten resultaat

 • Zeker: betrouwbaar (>97%) en eenvoudig af te lezen

 

Gebruik
Het is nu voor het eerst mogelijk om tijdens een consult met  1 kleine druppel bloed te testen op de aanwezigheid van Helicobacter Pylori. De test geeft een helder antwoord en is zeer makkelijk uit te voeren. 

Meer uitleg over de HELICOBACTER PYLORI

Prijs: €21.95

 

Is een gratis service van The Ki tijdens een consult.

Prijs: GRATIS

De uitslagen dienen als basis voor een individuele therapie en moeten met een arts of therapeut worden besproken.

candida.jpg
glucose urine.jpg
gluten check.jpg
maag check.jpg
bima logo blauw[21302].png

ALLERGIE CHECK 3 IN 1 INHALATIE

bima logo blauw[21302].png

CANDIDA CHECK

bima logo blauw[21302].png

GLUCOSE URINE CHECK

bima logo blauw[21302].png

GLUTEN CHECK

bima logo blauw[21302].png

MAAG HELICOBACTER PYLORI CHECK

bima logo blauw[21302].png

MULTI CHECK CHOLESTEROL

bottom of page